Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Index

Frits Bayens

AMSTERDAM - Jazzmuzikant en oprichter van het platenlabel Munich Records Job Zomer is 20 juli 2006 overleden. Hij is 68 jaar geworden.

Zomer kocht in 1972 de platenzaak Munnickendam Groothandel van de heer Munnickendam in Amsterdam.
Hij veranderde de naam in Munich Records, geïnspireerd door de Olympische Spelen die dat jaar in München werden gehouden.

Terwijl Munich Records tegenwoordig zowel jazz als alternatieve pop uitbrengt en een grote distributietak heeft "die onder andere de Arctic Monkeys en Franz Ferdinand uitbrengt", begon het onderleiding van Job Zomer als een klein jazzlabel.
Job Zomer
Zomer was een echt muziekdier, met een open oor voor talent. Altijd op festivals te vinden. Heel idealistisch. Van jazz word je in Nederland niet rijk. Zomer dacht eerst ‘‘dit is goed’’, en later vroeg hij zich eens af of mensen er wel naar wilden luisteren.

Job Zomer leed aan de ziekte van Wegener, een ziekte aan het afweersysteem, die zich 23 jaar geleden voor het eerst openbaarde. Hij werkte actief als directeur tot vijftien jaar geleden, maar bleef tot een half jaar geleden als producer en muzikant actief. Hij speelde nog twee keer per week met zijn verschillende bands. Maar op het laatst kon hij zijn vingers niet meer voelen. Heel frustrerend, de klarinet was zijn grote favoriet.

(bron de Volkskrant
)


Index Musikhaus Thomann Linkpartner


© 1998-2020 Jazzmasters.nl - Rene Laanen - The Netherlands
Reproduktie of distributie van Jazzmasters media is verboden.