Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Index

--b. January 11, 1947 - Breda, Netherlands

Frits Bayens

Na middelbare schoolopleiding (Gymnasium alpha) volgt hij een studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de hoofdvakken piano en kerkorgel bij resp. Leon Orthel, Geoffrrey Madge en Wim van Beek. Hij sluit deze studie in 1974 af en gaat vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium studeren: compositie/arrangeren jazz/lichte muziek bij Frans Elsen.

Hij is sinds 1970 werkzaam aan de muziekscholen van Breda en Oosterhout en treedt in 1981 als docent arrangeren lichte muziek aan aan het Rotterdams Conservatorium. Helaas moet hij al deze activiteiten opgeven als hij kiest voor een functie in de omroepwereld.

In april 1982 komt hij als muziekregisseur in dienst van het facilitaire bedrijf van de NOS , het latere NOB. Deze functie zal hij bekleden tot 1994 en hij heeft in die hoedanigheid gewerkt met o.a. alle omroeporkesten, provinciale orkesten en landelijke orkesten als Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Naast deze activiteit heeft hij tal van arrangementen geschreven t.b.v. o.a. de Skymasters, VARA Dans Orkest, Promenade Orkest, Metropole Orkest en diverse kleinere radio ensembles.

In 1994 wordt hem een functie aangeboden bij de muziekafdeling van NOS Radio, later NPS Radio.


Frits Bayens met vocaliste Dee Daniels

Frits leidt hij een hoog gekwaficeerde non professionele Big Band, Frits Bayens Big Band, een orkest dat midden jaren '70 door hem werd opgericht en waaraan hij onafgebroken deel van uit maakt.
-
Frits Bayens
Breitnerlaan 3
4907 NV Oosterhout
The Netherlands

Home
.+ (0) 162-429846
Mobile + 31 (0)6 - 51366593

Frits Bayens


Index Musikhaus Thomann Linkpartner


© 1998-2020 Jazzmasters.nl - Rene Laanen - The Netherlands
Reproduktie of distributie van Jazzmasters media is verboden.