Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Index

--b. Haarlem, Netherlands, 1930 - 1985

Ferdinand Povel (Photo Jos Knaepen)

Dick Kaart werd geboren in Haarlem in 1930 en overleed in dezelfde plaats veel te jong (op 54 jarige leeftijd) na een jarenlang gevecht tegen zijn ziekte in het jaar 1985.

Dick volgde enige jaren trombone- en bariton tromboneles bij J.A. Meno en met een aantal familieleden speelden ze allemaal bij een harmonieorkest genaamd Johez te Haarlem. Hij was trombonist bij The Skymasters van 1952 tot 1959.

In 1959 trad hij toe tot de Dutch Swing College Band. Wegens slechte gezondheid moest hij in 1984 na 25 jaar afscheid nemen van dit orkest en werd opgevolgd door Bert Boeren. Hij was de eerste grote solist op trombone bij de Dutch Swing College Band. Bij dit orkest speelde ook zijn broer, trompettist Ray Kaart een aantal jaren mee. Verder speelde Dick met heel veel grote muziekanten zoals Teddy Wilson, Bud Freeman, Billy Butterfield, JoeVenutti, Wild Bill Davidson, Urbie Green, Dick Nash, Frank Rosolino, Kai Winding, Bart van Lier, Rita Reys, Greetje Kaufeld etc. etc. maar het hoogtepunt voor hem zelf was toch wel een tournee die zij (DSC Band) door Duitsland maakten met de trombonist Trummy Young jaren lang vaste trombonist van Louis Armstrong.

Verder vond Dick het heerlijk wanneer hij van een van de ontelbare tournees weer eens thuis was om heerlijk voor de lol (en een drankje) in kleine bezettingen lekker te jammen.

Dick verhuisde in 1976 van Zaandam naar Hilversum omdat hij een veel gevraagd invaller was bij het o.a. het Metropole Orkest en diverse andere big bands. Dick word door mede muziekanten gezien als de eerste swingtrombonist en was volgens velen een virtuoos op de trombone.

Rene Laanen : Dick Kaart was absoluut het grootste trombone-talent van Nederland!


Index Musikhaus Thomann Linkpartner


© 1998-2020 Jazzmasters.nl - Rene Laanen - The Netherlands
Reproduktie of distributie van Jazzmasters media is verboden.