Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
IndexDonatie 2021

HIER
agenda van saxofoniste Tineke Postma Agenda Tineke Postma
HIER agenda van trompettist Loet van der Lee [sponsor 2020]

HIER agenda van bassist Jasper Somsen [sponsor 2021]
HIER agenda van trompettist Michael Varekamp [sponsor 2020]
HIER agenda van het Conrad Miller Trio [sponsor 2021]
HIER agenda van Tam Tam productions [sponsor 2020]
HIER agenda van Jan Verwey [sponsor 2021]
HIER agenda van Jazzpodium De Tor in Enschede [sponsor 2021]

HIER agenda van het Millennium Jazz Orkest [sponsor 2020]
HIER de Nederlandse jazz-zenders [sponsor 2021]
HIER agenda van jazz030 Utrecht [sponsor 2020]

Het maken van deze nieuwsbrief en het bijhouden van deze site kost erg veel tijd en brengt helaas ook kosten met zich mee. Steun daarom de site "Jazzmasters" door jaarlijks een eenmalig bedrag van minimaal 30,00 Euro (meer is altijd welkom) over te maken op bankrekeningnummer van de ABN AMRO: NL16 ABNA 060.25.40.313 ten name van "Stichting High Light Jazz" te Den Haag, mogen wij ook voor het jaar 2020 rekenen op uw steun? Alle donateurs worden met naam vermeld op de voorpagina van onze site www.jazzmasters.nl/ laat ook even weten als je geen vermelding wens

Corona en zingen, muziek maken en acteren

------------------------------------------------------------------------------------------

Het is al een tijdje stil rondom Jazz aan de Amstel. Het laatste optreden van het 8e seizoen kon wegens de lockdown helaas niet doorgaan. Ook het 9e seizoen zat er wegens alle regels en 2e lockdown niet in. Helaas heeft ook onze prachtige locatie Sjiek aan de Amstel heeft het heel erg moeilijk. Het zou toch triest zijn als deze prachtige plek, waar jong en oud samenkomt en waar we zulke fijne muziek kunnen maken en dat samen mogen delen, straks niet meer bestaat??? Daarom wil ik graag het volgende bericht met jullie delen en hopelijk zien we elkaar dan snel weer bij Jazz aan de Amstel. Alle kleine beetjes helpen!
https://getfunded.nl/campagne/13771-red-sjiek-van-de-ondergang

Bassist Paul Berner heeft gedurende de afgelopen twintig jaren de eer gehad om zijn muziek met een aantal absolute topmusici te mogen opnemen. Nu, in de rust die over ons vak heerst, heeft hij de tijd genomen om deze opnames over te brengen naar BandCamp, een thuishonk van creatieve, eigenzinnige musici van over de hele wereld. Klik hier om Paul Berner op BandCamp te volgen. Geen spam, wel nieuws over zijn nieuwe muziek.

OPTREDENS 2022

WASSENAAR - Jewish Jazz als muzikaal verhaal bij JSW
Zondag 16 januari 2022 - 15:00 - 17:00h


Het mag wel, het mag niet, zonder of met mondkapje, QR-code tonen, tevoren testen, volle zaal of 1,5-meterregel, we gaan het allemaal op 14 januari horen. Dus dan maar als JSW improviseren, daar is immers de jazz als geen andere muzieksoort op gestoeld. En mocht het concert onverhoopt niet doorgaan, dan worden de verkochte kaarten uiteraard geheel vergoed! Het nieuwe jaar 2022 opent de JSW met een jazzconcert als een verhaal. Over de invloed van joodse, veelal Amerikaanse musici en componisten op de wording van de moderne jazzmuziek.

Zo schreef de in 1989 overleden wereldberoemde componist en bandleider Irving Berlin in 1911 het toenmalige jazznummer Alexander's Ragtime Band, tot op de dag van vandaag een culthit in de jazzmuziek. En zorgde ervoor, dat Irving later zonder geldzorgen d'e kerstsong aller tijden kon schrijven, het overbekende White Christmas.

Ook George Gershwin stond aan de wieg van de moderne jazzmuziek. Hij bracht 20ste eeuwse klassieke muziek, blues, amusementsmuziek en jazz samen tot symfonische jazzmuziek. Daaruit vloeiden composities voort als Rhapsody in Blue, de moderne opera Porgy and Bess en An American in Paris. En maar liefst zestig jaar actief als jazzmuzikant en componist was Benny Goodman, die tot op de dag van vandaag de eretitel King of Swing draagt. Noem bij een muziekliefhebber de woorden Big Band, dan blijkt hij/zij daar direct de naam Benny Goodman aan te koppelen. Wellicht is I Can't Give You Anything But Love, Baby nog wel het mooiste voorbeeld van de krachtige en moderne swing van Goodman. En waren zijn joodse grootouders van vaderszijde niet rond 1900 ontsnapt aan de Russische antisemitische pogroms, dan had de wereldberoemde jazzsaxofonist Stan Getz nooit het levenslicht gezien. Met de in samenwerking met Joao Gilberto geschreven jazzloungeklassieker The Girl From Ipanema leerde hij een immens publiek hoe intens zwoel en swingend een jazzy tenorsax kan klinken. En tenslotte, uit een lange reeks van namen uit de joodse jazzwereld, Artie Shaw. Tussen '35 en ' 45 bekend als de King of the Clarinet. Ook hij heeft diverse (jazz)evergreens op zijn naam staan, waarvan het nummer Frenesi wellicht het bekendste is. Luister naar de begintonen van de klarinet in dit nummer, en u begrijpt mijn these.

Zondag 16 januari zal dit alles aandacht krijgen in een prachtige muzikale reis door de geschiedenis van de jazz. Wonderbaarlijk mooi gespeeld door een vijfkoppige jazzformatie met zangeres en vertelster Mirjam van Dam als stralend middelpunt.

Het concert kent die zondagmiddag een aanvangstijd van 15:00 en duurt tot stipt 17:00.
Voor nadere info en kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Sijthof Cultuur

LEIDEN - MARIT V.D. LEI, ANNA SERIERSE, ROBERT KOEMANS
Voorjaar 2022 | 19.30 en 21.30h | € 15, CJP stud. € 10 (incl. drankje)
Deze zeer getalenteerde jonge musici, die zich al bewezen hebben, brengen eigen composities van uiteenlopend karakter.
Marit v.d. Lei - zang
Anna Serierse - zang
Robert Koemans - piano
Sijthoff-Leiden, Doezastraat 1B Leiden
www.sijthoff-leiden.nl Reserveren verplicht.


© 1998-2022 Jazzmasters.nl - Rene Laanen - The Netherlands
Reproduktie of distributie van Jazzmasters media is verboden.


Index Musikhaus Thomann Linkpartner

U WILT LIEVER GEEN VERMELDING MEER OP DEZE SITE?
Zodra u op < afmelden> klikt, worden uw gegevens van deze pagina verwijderd