-

 

NPS Jazz

wordt donateur van jazzmasters

 

Frits Bayens - composer/arrangeur/pianist/leader/producer
 
--.b. January 11, 1947 - Breda, Netherlands

 

 

Henk Meutgeert (photo krant Kampen)
...Frits Bayens

Frits Bayens
Breitnerlaan 3
4907 NV Oosterhout
The Netherlands


Home .+ (0) 162-429846
Mobile + 31 (0)6 - 51366593

E-mail
-jails@xs4all.nl

Site . . http://fbbb.nl

.Biography 

Na middelbare schoolopleiding (Gymnasium alpha) volgt hij een studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de hoofdvakken piano en kerkorgel bij resp. Leon Orthel, Geoffrrey Madge en Wim van Beek. Hij sluit deze studie in 1974 af en gaat vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium studeren: compositie/arrangeren jazz/lichte muziek bij Frans Elsen.

Hij is sinds 1970 werkzaam aan de muziekscholen van Breda en Oosterhout en

treedt in 1981 als docent arrangeren lichte muziek aan aan het Rotterdams Conservatorium. Helaas moet hij al deze activiteiten opgeven als hij kiest voor een functie in de omroepwereld.

In april 1982 komt hij als muziekregisseur in dienst van het facilitaire bedrijf van de NOS , het latere NOB. Deze functie zal hij bekleden tot 1994 en hij heeft in die hoedanigheid gewerkt met o.a. alle omroeporkesten, provinciale orkesten en landelijke orkesten als Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Naast deze activiteit heeft hij tal van arrangementen geschreven t.b.v. o.a. de Skymasters, VARA Dans Orkest, Promenade Orkest, Metropole Orkest en diverse kleinere radio ensembles.

In 1994 wordt hem een functie aangeboden bij de muziekafdeling van NOS Radio, later NPS Radio.


Frits Bayens met vocaliste Dee Daniels

In deze functie initieert hij voornamelijk jazz-produkties met het Metropole Orkest; daarnaast onderhoudt hij de contacten met de EBU.

Frits Bayens is redacteur van de muziekafdeling van NPS Radio t.b.v. het programma ""4FM Jazz", een dagelijks uur jazz na middernacht op Radio 4.

Naast deze werkzaamheden leidt hij een hoog gekwaficeerde non professionele Big Band, Frits Bayens Big Band, een orkest dat midden jaren '70 door hem werd opgericht en waaraan hij onafgebroken deel van uit maakt.
 

René Laanen © 1998 - 2012 - Author/Webmaster -